Power Quality Meting

Storingen in elektrische installaties en -apparatuur hebben meestal netvervuiling als oorzaak. Om de vervuiling op het netwerk te achterhalen kunt u een Power Quality Meting laten uitvoeren. Netvervuiling kan ontstaan door verschillende factoren. Doordat er bijvoorbeeld teveel apparaten en/of gereedschappen op een netwerk zijn aangesloten, kan vervorming van stroom en netspanning ontstaan. Dit kan ervoor zorgen dat de apparatuur niet optimaal functioneert.

 

Netwerkvervuiling

Netwerkvervuiling kan leiden tot schade aan uw installaties, apparatuur en gereedschappen. De schade kan onderverdeeld worden in twee categorieën: waarneembare en niet waarneembare schade. Bij waarneembare schade kunt u de schade herkennen aan uitvallende apparatuur en/of verlichting. Schade die niet waarneembaar is resulteert in hogere energiekosten. Apparatuur die niet optimaal werkt gebruikt namelijk meer energie dan nodig is. Bij schade kan het voorkomen dat kabels oververhit raken en apparaten defect raken. Een Power Quality Meting is nodig om deze schade te voorkomen.

 

Analyse tijdens de Power Quality Meting

  • Netspanning (V);
  • Stroom tot 3.000 Ampère;
  • Frequentie (inclusief hogere harmonischen);
  • Power Factor;
  • COS Phi;
  • Transiënten;
  • Flicker;
  • THD, Total Harmonic Distortion (totale harmonische vervorming);
  • Actief-, blind- en schijnbaar vermogen.

Wat houdt een Power Quality Meting precies in?

Keuring Service Nederland heeft veel ervaring met het uitvoeren van een professionele netanalyse. Voor het uitvoeren van netanalyse worden er meerdere analyse apparaten op het netwerk aangesloten. Hierdoor wordt er een gemiddeld resultaat gemeten en krijgen wij een goede weergave van de (wan)prestaties van het volledige netwerk. Met de resultaten en aanbevelingen die in ons analyserapport worden vermeld, heeft u de juiste richtlijnen om de oorzaak van de storing te verhelpen. Wij adviseren u hierbij uiteraard graag.

 

Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat wat een Power Quality Meten gaat kosten?
Vraag dan vrijblijvend een offerte aan door naastliggend formulier in te vullen.
Wilt u liever eerst informatie krijgen? Neem gerust contact met ons op.

Contact

Informatie aanvraag Power Quality Meting

Vul onderstaand formulier in en ontvang een prijsindicatie per e-mail.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

Contact persoon*
Inspectie-adres*