SCIOS Scope 9 inspectie

Keuring Service Nederland is een onafhankelijk inspectiebedrijf dat gecertificeerd is voor het uitvoeren van verschillende inspecties. Onze medewerkers zijn gecertificeerd om de SCIOS Scope 9 inspectie uit te mogen voeren.

Wilt u weten of er een aanvullende keuringsplicht is voor de arbeidsmiddelen die u gebruikt? Lees op deze pagina wat de SCIOS Scope 9 inhoudt. Heeft u een andere vraag over deze inspectie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact

 

Wat is een SCIOS Scope 9 inspectie?

De Scope 9 inspectie is een aanvullende keuringsplicht die geldt voor sommige arbeidsmiddelen. Deze is afgeleid van de NEN 3140. De inspectie moet uitgevoerd worden bij twee situaties:

  • Wanneer de veiligheid afhangt van de manier van installeren;
  • Periodiek wanneer sprake is van slijtage, veroudering of verslechtering door gebruik of door invloeden van buitenaf.

Keuring Service Nederland kan helpen bij het bepalen of de keuringsverplichtingen op de arbeidsmiddelen van toepassing zijn. En is gecertificeerd in het uitvoeren van deze inspectie.

 

Waarom een Scope 9 inspectie?

De Scope 9 inspectie moet uitgevoerd worden vóór het eerste gebruik van een arbeidsmiddel. Deze inspectie controleert of het arbeidsmiddel:

  • Goed is geïnstalleerd;
  • Naar behoren functioneert;
  • Veilig is in de arbeidssituatie.

De inspectie moet opnieuw uitgevoerd worden als het arbeidsmiddel is gedemonteerd of verplaatst. Door de inspectie uit te voeren, kan er veilig met het arbeidsmiddel worden gewerkt.

 

Bewijs van keuring

De schriftelijke bewijsstukken moeten aanwezig zijn op de arbeidsplaats zodat de Inspectie SZW kan zien dat er aan de verplichting is voldaan.

 

De arbeidsmiddelen

Het keuren van arbeidsmiddelen wordt door de werkgever bepaald. De keuring moet plaatsvinden door een deskundig persoon of dito instelling. Keuring Service Nederland kan u helpen bij het bepalen van welke arbeidsmiddelen gekeurd moeten worden en vervolgens de inspectie uitvoeren.

 

Regelmatig keuren

De arbeidsmiddelen moeten periodiek gekeurd worden om tijdig slijtage, veroudering of verslechtering op te sporen. Op deze manier kunnen gevaarlijke situaties voorkomen worden. Afhankelijk van het soort arbeidsmiddel en de intensiviteit van het gebruik wordt bepaald hoe vaak de keuring moet plaatsvinden.

In het Arbobesluit is de richtlijn minimaal één keuring per jaar aangegeven, maar het is belangrijk om per arbeidsmiddel te bekijken hoe vaak dit moet gebeuren.

 

Vraag een offerte aan

Wilt u weten welke arbeidsmiddelen gekeurd moeten worden volgens de Scope 9? Neem gerust contact met ons op. Wilt u weten wat de Scope 9 inspectie gaat kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan door naastliggend formulier in te vullen.

Contact

Informatie aanvraag Scope 9 inspectie

Vul onderstaand formulier in en ontvang een prijsindicatie per e-mail.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

Contact persoon*
Inspectie-adres*