Portal

Keuring Service Nederland inspecteert en keurt uw zonnepanelen met verstand van zonne-energie.

De Elektra Zonnepanelen Check (EZC) is een uniforme en praktijkgerichte (oplevering) inspectie. 
Als uitgangspunt voor de EZC worden de normen NEN1010 / NTA8011 / NTA8013 / NPR5310 en NEN-EN-IEC 62446:2016/A1: 2018 gehanteerd. Deze normen zijn bepaald voor het inspecteren van zonne-energie installaties en zijn volledig afgestemd op de eisen van de verzekeraars.
 

EZC-plus, voor een uitgebreide inspectie van zonnepanelen

Voor een wat uitgebreidere inspectie van de zonne-energie installaties bieden wij de Elektra Zonnepanelen Check Plus. Tijdens deze inspectie worden de capaciteit en het rendement van de installatie geanalyseerd en worden de resultaten vergeleken met de productspecificaties.
 

Zonne-energie systemen veilig en rendabel

Zonnepanelen en de daarbij benodigde zonne-energie systemen zijn sterk in opkomst, deze zonne-energie installaties worden ook wel PV installaties of Solar installaties genoemd. Door deze groei vindt er op internationaal niveau overleg plaats over de veiligheid en de kwaliteit van deze zonnestroomsystemen.
Een onjuiste installatie van een zonne-energie systeem kan namelijk leiden tot brand of zelfs elektrocutie. Het is daarom van groot belang dat de installatie regelmatig wordt gecontroleerd op (net)kwaliteit en veiligheid waar u, als leverancier, uiteraard verantwoordelijk voor bent.

Zonnepaneelsystemen en PV installaties gekeurd én getest

Keuring Service Nederland is zeer ervaren in het uitvoeren van een professionele Elektra Zonnepanelen Check. Al vele jaren testen en keuren wij zonnepaneelsystemen en PV installaties en analyseren onze inspecteurs of de testresultaten voldoen aan het internationaal erkende kwaliteitsniveau. Tijdens een Elektra Zonnepanelen Check worden de volgende controles uitgevoerd:
  
  • Visuele controle
  • Isolatieweerstand
  • Aardleidingwaarde
  • Open Klemspanning
  • Kortsluitstroom
  • Zonnestraling

Kortom, de Elektra Zonnepanelen Check garandeert een veilig en kwalitatief hoogwaardig functionerend
zonne-energie systeem.
 
Keuringservice Nederland BV
Beilerstraat 15, 7933 TS Pesse
t. 0593-82 02 02
e. info@keuringservicenederland.nl